ISRT

De Interval Shuttle Run Test  (ISRT) of ook piepjestest genoemd, is een wetenschappelijk onderbouwde test die door veel sporters wordt gelopen. Het uithoudingsvermogen en het recuperatievermogen wordt getest door tussen 2 lijnen te lopen die op 20 meter afstand van elkaar gelegen zijn.

Elke sporter (tot 20 sporters tegelijk) krijgt een polar hartslagmeter om. De trainer heeft een ipad met software die de hele test vastlegt.

Aan de hand van de resultaten wordt beoordeelt waar de sporter conditioneel staat en kan je de conditietrainingen individueel gaan bepalen. Deze test is zeer gemakkelijk te organiseren binnen elke club en hierdoor kan men toch professioneel werken zonder de hoge kosten van een lactaattest de conditie bepalen.

Velen doen een shuttleruntest als maximale test. Ik voer hem uit naar submaximaal. Een sporter kan hierna nog een gewone training afwerken. De maximale stap die gelopen wordt is stap 61.

De trainer / sporter krijgt de uitslag van de test en een trainingsadvies. Deze test kan je het best met regelmaat herhalen zodat je een inzicht krijgt in je conditie opbouw