Over Eduard

Eduard Vroomen, 40 lentes jong en getrouwd met Lourenza Vroomen

Van oorsprong een elektricien in de industrie, door een werk gerelateerde aandoening kon ik helaas mijn functie niet meer uitvoeren. Mijn werkgever Actemium is een sociaal bedrijf en is mij altijd blijven steunen en in dienst gehouden. Ik werk dan nog steeds parttime bij deze top werkgever.

Al meer dan 20 jaar ben ik vrijwilliger in de medische sector eerst bij het Rode Kruis en sinds 2009 bij event-safe. Event-safe is de grootste medische evenementen hulpverlener in Zeeland, deze stichting heb ik samen met mijn broer opgezet.

Door mijn grote honger naar kennis ben ik eerst sportmasseur geworden en zo de sportwereld ingerold. Een aantal jaar later de keuze gemaakt om mijn activiteiten als sportmasseur uit te breiden met training. Sporters die medisch genezen zijn verklaard door arts of fysiotherapeut kunnen echter nog lang niet op hun oude niveau sporten, er is immers een groot gat tussen genezen en wedstrijdfit.

Zo kwam ik in 2012 uit bij Toine van de Goolberg en deed daar mijn eerste opleiding in het trainersvak. Dankzij deze kennis heb ik mezelf en een groot aantal sporters kunnen helpen van uitniet fit naar terug en soms zelfs boven hun niveau.

Sinds 2012 werken Toine en ik veel samen en ben ik met regelmaat te vinden in het land als collega docent. Mede dankzij de vele gesprekken tussen mij en Toine  bestaat Testen Trainen en Sportverzorging nu ook.

Een hoogtepunt in mijn recreatieve  sportcarrière?

De kustmarathon in 2016 uitgelopen.

 

Een volgend hoogtepunt….